What?

The Village van Route du Soleil is de perfecte week om je zomer mee af te sluiten. In een wondermooie baai aan de Spaans-Atlantische kust kun je er dagelijks surfen & chillen. Vanaf de namiddag gaat er een gezellig festivalletje door.

Villagefestival Festival picture
Villagefestival Festival picture
Villagefestival Festival picture
Villagefestival Festival picture

The surf spot

Na enkele edities aan de middellandse zee te zijn neergestreken verhuist The Village deze zomer terug naar waar het allemaal begon: The Atlantic. Ons terrein bevindt zich op een heuvel vlak aan de kust met uitzicht op de oceaan op een boogscheut van Santander vlakbij het dorpje Llanes. Aan de voorzijde van de heuvel kijk je uit op een idyllische surf baai en aan de achterzijde kijk je uit over het Cordillera gebergte.

The festival

Er trekken een heleboel live artiesten en dj’s met ons mee die de sfeer al van in de namiddag zullen verzorgen. Achteraan ons terrein ligt een oude kiwiplantage met een grote open loods die we zullen gebruiken als concerthal. Daar vlak naast ligt een verborgen plek in het bos en iets verderop in de baai brengt Zandstorm de betere house & techno. Voor elk wat wils!

Music Picture
Music Picture
Music Picture
Music Picture

The Kiwi Stage

curated by Boitlyfe

Op 2 minuutjes wandelen van ons terrein vind je een verlaten loods middenin een reusachtige kiwi-plantage. Hier zul je elke avond de betere schijfkes horen die zelfs de stijfste plank zullen doen dansen. Elke artiest die op deze stage zal verschijnen weet als geen ander hoe een goed feest in gang te trappen.

Omdat het kan Average Rob Yolotanker

The Forest Stage

urban - hiphop - trap - D&B

Vlak achter het terrein bevindt zich een klein maar feeëriek bos waar we ons eigen podium zullen bouwen en andere muziekgenres aan bod zullen laten komen. Hier hoor je de betere hiphop, drum&bass en reggae in een sprookjesachtig kader.

Black Mamba Vunzige Deuntjes Soundsystem Eagl

Zandstorm stage

house - techno - disco

Op de prachtige stranden in de baai van Asturias verrijst er wanneer de getijden het toelaten een “Zandstorm” in de namiddag. Een openlucht podium waar je met het zand tussen de tenen zult kunnen luisteren naar de betere house en techno deuntjes.

Curtis Alto Sheridan Lebawski

Accommodation

Je overnacht op de heuvels van ons kampeerterrein waar je de keuze hebt om je eigen tentje mee te nemen, in een tipi te slapen met luchtmatras (+50€ per persoon) of in een deluxe tipi te slapen met houten bed, kastjes en matrassen (+100€).

Bring your own tent
Comfort Tipi
Deluxe Tipi
Bring your own tent
Comfort Tipi
Deluxe Tipi

Surfing

Onze locatie ligt aan één van de beste surf spots van de Atlantische Kust. Je kunt je tent uitstappen en meteen gaan surfen. Surfmateriaal kan gehuurd worden ter plaatse. Er zijn ook professionele surfcoaches mee die je Nederlandstalige les kunnen geven. Er zijn zowel lessen voor beginners als voor gevorderden.

Villagefestival Surf picture
Villagefestival Surf picture
Villagefestival Surf picture
Villagefestival Surf picture

Sports & Activities

Naast het surfen zijn er elke dag ook enorm veel andere leuke dingen te doen. Je kunt ook een dagje gaan zeilen op een prachtig jacht, gaan kajakken op rivieren vlakbij of enkele van onze yoga-sessies meemaken op het strand, raften op een wildwaterrivier, beachvolleyballen op het strand of gewoon chillen in de zon. Hieronder een klein overzichtje

Sailing
Sailing
Rent a sailboat for a day
Kayak
Kayak
Mountain Bike
Rent a mountainbike
Wind surfing
Stand up paddling
Beach Volleyball
Beach Volley
Yoga
Yoga

Praktisch

How to join

Om deel te nemen moet je minstens 18 jaar oud zijn. Onderaan op de website kun je je inschrijven. Eens ingeschreven betaal je een voorschot van 100 EUR per persoon. De rest moet betaald zijn op 1 augustus 2019.

240€

eigen tent

290€

Comfort tipi

340€

Deluxe Tipi

In deze prijs (per persoon) is begrepen:

  • 7 nachten logement op het Surf Festival met alles van sanitaire voorzieningen.
  • Toegang tot goedkope, gezonde voeding in the food district
  • Gratis deelname aan alle activiteiten die inclusief zijn. Reservatie ter plaatse is voor sommige activiteiten noodzakelijk.
  • Toegang tot alle optredens
  • Hello bank! membership: je kan van bovenstaande prijzen genieten indien je lid wordt of bent van Hello bank! Wie dit nog niet is kan dit gratis worden op deze website. Wie om persoonlijke redenen geen Hello bank! member wilt worden betaalt 50€ extra.

Overnachting

Je hebt de mogelijkheid om je eigen tent mee te nemen of te slapen in één van onze tipi's (check foto's hierboven). De tipi's zijn ruime tenten waarin je kan rechtstaan. Er zijn twee soorten tipi’s. In de comfort tipi (4 pers.) heb je stevige eenpersoons matrassen. Indien nodig kun je 2 matrassen samenvoegen. De Deluxe tipi’s (2 tot 3 pers.) hebben vaste queen size bedden en een opbergkast. Alle tipi's hebben toegang tot elektriciteit (deze bevinden zich in de nabijheid van de tipi's).

Hoe geraak ik er?

Eigen vervoer

Wie met eigen vervoer naar The Village komt is welkom op zaterdag vanaf 12u. Je kan op The Village blijven tot zaterdagnamiddag 17u. Wie wilt vliegen, vliegt best op Santander, en kan vandaar de bus nemen naar Llanes, waar we je kunnen komen oppikken.

Met de bus

Wie met de bus wilt komen kan vertrekken uit Gent, Leuven, Antwerpen en Brussel. Deze bussen vertrekken op vrijdagavond rond 19h. Dit kost 120 EUR (H/T)
De bussen keren terug op zaterdagavond, we plannen terug te zijn in België op zondagochtend.

Wanneer is het?

The Village gaat door in de tweede week van september van zaterdag t.e.m. zaterdag

  • Met de bus? dan vertrek je op vrijdagavond 6 september en kom je zaterdagochtend aan op het festival. Je vertrekt opnieuw naar huis op zaterdagavond en komt op zondagochtend 15 september thuis
  • Met de auto of het vliegtuig? dan ben je welkom vanaf zaterdagmiddag 7 september en kun je naar huis vanaf zaterdag 14 september.

Eten

Er is een kleine Food District op The Village waar je lekkers kunt eten tegen een vrij goedkope prijs (maaltijden vanaf 6€). Uiteraard kun je ook je eigen potje koken op de camping. Er is een klein supermarktje aanwezig op de campsite zelf.

Grote groepen?

Ben je met meer dan 30 personen dan krijg je niet alleen een gratis vat, maar zul je ook een gepersonaliseerd shirt van jullie vriendengroep (logo en tekst zelf uit te kiezen) verkrijgen. Stuur hiervoor een apart mailtje naar jana@routedusoleil.org

Surfing

De kustlijn vlak voor onze locatie staat gekend voor uitstekende golven voor zowel beginners als gevorderden. We zetten ook een Surf Express in tijdens de week die je zult brengen naar desolate plekjes met weergaloze surfbaaien. Je kunt ook surflessen nemen bij een team van Nederlandstalige surfcoaches die aanwezig zullen zijn.

Het surfen gebeurt onder begeleiding van lokale instructeurs, de zwemzone wordt bewaakt en afgebakend door de regionale rescue service.

  • Surfpakket A: 1u theorieles + 2 dagen 2 uur surfles: 80€.
  • Surfpakket B: 1u theorieles + 4 dagen 2 uur surfles: 120€.

activities

Er gaan heel wat activiteiten door tijdens de week waar je niet voor hoeft bij te betalen zoals. Yoga-sessies, SUP'en, beachgames (volley, voetball, petanque, frisbee), longboarding. Voor sommige zul je op voorhand moeten reserveren en ter plaatse bijbetalen zoals het huren van een zeilboot voor een dag, raften en kayak. De exacte prijzen hiervan worden ruim op voorhand meegedeeld.

Hello bank

The Village is mede mogelijk gemaakt door onze partner Hello bank! - tevens de meest mobiele bank ter wereld. De bovenstaande prijzen zijn geldig voor haar leden. Hello member kan je hier gratis worden (voor 1 augustus 2019). Het kost slechts enkele minuten tijd en je krijgt er ontzettend veel voordelen voor terug. Wens je toch geen Hello member te worden dan betaal je 50€ extra voor je ticket. (Opgelet: de aanvraag om Hello member te worden moet ingediend worden voor 1 augustus 2019)

Join

Wees zeker van je plek op The Village en schrijf je nu in!